Matovič chce zmeny pri politických reláciách, Hlas hovorí o cenzúre

23.05.2022 Bratislava

Bratislava 23. mája (TASR) - Minister financií Igor Matovič (OĽANO) mal na nedeľnej (22. 5.) koaličnej rade navrhnúť zmeny pri politických diskusných reláciách tak, aby sa zastúpenie v nich určovalo podľa toho, či strany prešli parlamentnými voľbami. Opozičný Hlas-SD zámer kritizuje a hovorí o cenzúre médií. Koaliční partneri Matovičov zámer zrejme nepodporia.

"V snahe zabetónovať sa pri moci sa Igor Matovič rozhodol ísť cez mŕtvoly," vyhlásil líder Hlasu-SD a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini. Podotkol, že nominanti OĽANO vrátane ministra financií odchádzajú z diskusií ako "zbití psi". Matoviča označil za ohrozenie základných pravidiel demokracie, ústavných práv občanov a elementárnych zásad právneho a sociálneho štátu. "Kým tento človek bude sedieť vo vláde, Slovensko nemá šancu na zmenu k lepšiemu," uzavrel Pellegrini.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová nechcela vynášať z rokovaní koalície. Vzhľadom na medializovanie informácie pre TASR uviedla, že minister nemá na takýto zámer súhlas koaličných partnerov a SaS to nepodporí. S návrhom nesúhlasí ani strana Za ľudí, pre TASR to potvrdil jej podpredseda Juraj Šeliga.
 

Vyberte región

mark